top of page

Tjenester

Synstest

En ordinær synstest hos oss vil inneholde: utmåling av brillestyrke, trykkmåling av øynene, vurdering av øyehelse og samsyn samt anbefaling av optisk løsning. Les mer her

Utvidet synstest

Ved å velge utvidet synsundersøkelse vil synsundersøkelsen også inneholde netthinnebilde og synsfeltscreening. Disse testene gjør at vi lettere kan avdekke og følge med på eventuelle endringer på øynene.

Førerkortattest

Optikeren sjekker din visus (synsstyrke) og tar en måling av synsfeltet. Du får med deg en førerkortattest som skal vedlegges papirene du må sende til statens vegvesen for fornyelse eller anskaffelse av førerkort. 

Databriller

Jobber du mye foran en skjerm til daglig i arbeidet ditt kan du ha krav på databriller. Optikeren gjør en vurdering av behov for databriller og skriver en attest som vedlegges papirer til arbeidsgiver. Arbeidsgiver plikter å dekke for kostnader til synstest og brilleglass dersom det er et behov for databriller i arbeidet. Ofte vil arbeidsgiver også dekke noe av prisen på innfatning.

Nytilpasning av kontaktlinser

Optikeren måler ut brillestyrken din, finner riktig type kontaktlinser som passer til deg og dine behov. Du får også opplæring i bruk og behandling av linser. Oppfølgningstime er også inkludert i dette tilbudet. Les mer om linser her.

Linsekontroll

Optikeren tar en sjekk på hvordan øyenene har det, hvordan linsene dine sitter på øyet og gjør en vurdering av linsestyrke og passform.

Henvisning

Skulle optikeren finne tegn eller indikasjoner til øyesykdom eller tilstand på øynene dine vil optikeren kunne ha mulighet til å henvise deg videre til øyelege eller annen spesialist. 

bottom of page