top of page

Tjenester

Synsundersøkelse

En ordinær synstest hos oss vil inneholde: utmåling av brillestyrke, trykkmåling av øynene, vurdering av øyehelse og samsyn, netthinnebilde samt anbefaling av optisk løsning. Les mer her. Bestill time her.

Utvidet synsundersøkelse

Ved å velge utvidet synsundersøkelse vil synsundersøkelsen i tillegg til netthinnebilde også inkludere en OCT-skanning (Optical Coherence Tomography) som gir et tverrsnitt-bilde av øyets netthinne. Dette gjør det lettere å avdekke og følge med på eventuelle endringer. Bestill time her.

Synsundersøkelse for førerkort

Optikeren utfører en ordinær synsundersøkelse i tillegg til en måling av synsfeltet ved hjelp av et perimeter (synsfeltsmåler). Du får med deg en førerkortattest som skal vedlegges papirene du må sende til statens vegvesen for fornyelse eller anskaffelse av førerkort. Er du under 80 år vil optiker kunne sende attesten elektronisk til statens vegvesen. Bestill time her.

Databriller

Jobber du mye foran en skjerm til daglig i arbeidet ditt kan du ha krav på databriller. Optikeren gjør en vurdering av behov for databriller og skriver en attest som vedlegges papirer til arbeidsgiver. Arbeidsgiver plikter å dekke for kostnader til synstest og brilleglass dersom det er et behov for databriller i arbeidet. Ofte vil arbeidsgiver også dekke noe av prisen på innfatning.

Nytilpasning av kontaktlinser

Optikeren måler ut brillestyrken din, finner riktig type kontaktlinser som passer til deg og dine behov. Du får også opplæring i bruk og behandling av linser. Oppfølgningstime er også inkludert i dette tilbudet. Les mer om linser her. Bestill time her.

 

Linsekontroll

Optikeren tar en sjekk på hvordan øyenene har det, hvordan linsene dine sitter på øyet og gjør en vurdering av linsestyrke og passform. Bestill time her.

Henvisning

Skulle optikeren finne tegn eller indikasjoner til øyesykdom eller tilstand på øynene dine vil optikeren kunne ha mulighet til å henvise deg videre til øyelege eller annen spesialist. 

bottom of page