Barn og syn

Barn er nysgjerrige, energiske og herlige mennesker. Alle barn er forskjellig. Vi tar oss tid til barnet og tilrettelegger synsundersøkelsen etter barnets behov og alder. Barns øyne er i rask utvikling. På grunn av dette er det viktig å oppdage tilstander tidlig slik at man kan få god hjelp i en tidlig fase. Skolehverdagen stiller nye krav til barnets syn og det anbefales derfor å få en synsundersøkelse hos optiker før skolestart. 

Ser barnet ditt dårlig? Se om du kjenner deg igjen i noen av punktene under, og nøl ikke med å ta kontakt. Vi hjelper deg gjerne.

  • Barnet mitt klager over uklart syn

  • Barnet mitt myser ofte

  • Barnet mitt klager ofte over hodepine

  • Barnet mitt blir fort sliten ved nærarbeid og/eller unngår lesing

  • Barnet mitt klager over dobbeltsyn og/eller hoppende bokstaver ved lesing

  • Barnet mitt sliter med å skille mellom ulike former og farger

  • Barnet mitt viser tegn til å se uklart på et øye (tegn på dette kan være at barnet dekker til det dårlige øyet/snur seg vekk, men kan også måtte undersøkes gjennom at du som voksen sjekker synet på et og et øye)

Om du som forelder hadde behov for briller i ung alder, kan det også være en god grunn til å undersøke synet til barnet ditt tidlig.

Jippie! Nå finnes det flere støtteordninger for briller til barn. I tillegg til støtteordning for behandlingsbriller for amblyopi er det nå mulig for alle barn under 18 år å få støtte til et par briller i året. Les mer om vilkår HER.

Barn og kontaktlinser

Kontaktlinser kan brukes av personer i alle aldre, også barn. Det finnes til og med babyer som bruker kontaktlinser. Men det vanligste er at barn begynner med briller og begynner med kontaktlinser når de har forståelse for viktigheten av hygiene og finmotorikken på plass som skal til for å kunne ta av og på linsene selv. Ja, for det det er en av de viktigste tingene å lære seg akkurat det å kunne ta av linsene selv. Får man et rusk inn på øyet eller linsen av en eller annen grunn føles ubehagelig på er det viktig å klare å ta den av selv hvis foreldre eller andre ikke er i nærheten som ellers kan bistå med hjelp til dette. Det er også av den grunn viktig å ha et par briller i bakhånd og gjerne i sekken som reserve hvis noe skulle skje med linsene. Av erfaring er det ofte rundt 10 års alder at barn begynner å bli modne nok til å bruke linser, men noen kan være klare for det tidligere enn det, særlig jenter. Ta gjerne kontakt slik at vi sammen kan finne den beste optiske løsningen for ditt barn.

(http://www.newswire.no/art/10447)

Ny brilleordning.jpg