top of page

Kontaktlinser

Page1.jpg

Bruker du briller? Ønsker du et alternativ til dette, eller er du kanskje lei av briller? Da kan kontaktlinser være løsningen for deg. Her er noen gode grunner til å vurdere nettopp dette:

 

  • Briller gir ofte dårligere sidesyn enn ved linser. Med linser har du hele synsfeltet i fokus. Dette kommer spesielt godt med ved f.eks. bilkjøring og ulike sportslige aktiviteter.

  • Med linser slipper du tunge briller som ofte kan trenge å justeres og strammes. Dette slipper du med linser.

  • Briller har en tendens til å dugge ved temperaturvekslinger, noe man unngår ved bruk av kontaktlinser.

 

  • Dagens linser kan korrigere mye av det samme som briller, som bl.a skjeve hornhinner. Om du bruker progressive briller finnes det også gode linsealternativer for dette som kan være verdt å sjekke ut.

  • Briller kan av og til være i veien ved bl.a. sportslige aktiviteter. Der kan linser være et godt alternativ.

 

  • Med linser kan du bruke solbriller uten styrke over, noe som ofte lønner seg økonomisk og ikke minst kan du velge fritt uten å måtte tenke på hva som passer brillestyrken din.

 

  • Hvis du bruker briller har du sikkert opplevd at regn og snø i kombinasjon med briller ikke alltid er det letteste. Med kontaktlinser slipper du regn og rusk på brilleglassene selv i vær og vind.

  • Barn kan også bruke kontaktlinser. Les mer om dette her.

 

Det finnes altså mange fordeler med kontaktlinser. Ulike typer linser har ulike egenskaper, les mer om dette under. Vår optiker er spesialist i kontaktlinser og vil sammen med deg finne den beste løsningen for deg.

 

Her er en oversikt over de vanligste typene av linser:

 

Dagslinser

Dette er linser som kun brukes 1 dag. Dvs. du setter på et nytt par linser om morgenen og tar ut dem og kaster dem på kvelden samme dag. Disse linsene er ikke tilpasset for å sove med. Dette er en linsegruppe det er fint å begynne med for nybegynnere. Dagslinser er også et godt alternativ på reiser.

Månedslinser

Dette er linser som kan brukes i 30 dager. Noen av disse linsene kan soves med noen netter i løpet av måneden, men er først og fremst beregnet på dagsbruk. Dette innebærer at man tar ut linsene om kvelden før man legger seg, og linsene renses og oppbevares i linseetui med rensevæske til dagen etter. Linsene kastes etter 30 dager og ett nytt par tas i bruk.

 

Døgnlinser

Dette er månedslinser du i teorien kan ha på døgnet rundt i inntil 30 dager. Det anbefales likevel å ha noen frinetter for øynene av og til, gjerne 1 gang i uken. Linsene kastes etter 30 dager og ett nytt par tas i bruk.

 

Prisliste for undersøkelser og tilpasning finner du HER.

Bestill time til kontaktlinsetilpasning eller linsekontroll i dag!

bottom of page