top of page
Søk
  • Forfatterens bildeHole Optikk

Midd og øyeplager

Oppdatert: 5. okt. 2021

Små «leieboere»

Vi liker ikke å tenke på det, men i løpet av livet får vi alle noen små «leieboere». Det er på tide å bli kjent med dem, demodex-middene. Disse mikroskopiske middene lever i hudens hårsekker og fettkjertler, men kryper opp til overflaten om natten. Vi kan ha middene uten å kjenne ubehag. Likevel er det en del plager som nå knyttes mot demodex-midd, både hud- og øyeplager.

Betennelse i øyelokkene (blefaritt), tørre øyne, røde øyne, kløe på våtkanten av øyet eller øyelokk, feilstilling av øyevippene, midlertidig sløret syn… Dette kan være tegn på demodex-betennelse. Det vanligste symptomet er imidlertid flass eller belegg ved roten av øyevippene. Optikeren kan i noen tilfeller se dette når hun ser på øyet ditt i spaltelampen, et slags mikroskop hun bruker for å undersøke øyet.Fins det en kur?

Ja, heldigvis har man blitt mer oppmerksom på demodex og det fins flere produkter som skal hjelpe. Først vil man prøve å utrydde bestanden rundt øynene. Da anbefaler vi BLEPHADEMODEX som er våtservietter som inneholder ekstrakt av tea tree olje, som middene ikke tåler. Middens livssyklus er på ca. 20 dager. Man behandler øyene to ganger daglig i 30 dager. Deretter bør man vedlikeholde med BLEPHACLEAN våtservietter, ettersom midd fra andre steder av ansiktet eller kroppen etter hvert kan vandre tilbake til øyeområdet.


Opplever du slike symptomer? Vi hjelper deg gjerne! Ta gjerne kontakt, i butikk eller per telefon!


Du finner produktene omtalt i innlegget i vår butikk eller i nettbutikken vår: BLEPHADEMODEX og BLEPHACLEAN.


Kilder: Théa og AMWO

4 545 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Yorumlar


bottom of page