top of page
Søk
  • Forfatterens bildeHole Optikk

Glasspriser: Hvorfor varierer prisen så mye på glass?

Når du kjøper en brille består sluttproduktet av en innfatning og glass. Innfatningen har du både sett, holdt i og prøvd på. Glassene derimot, føles ikke like konkret. Du tenker du bare vil gå for optikerens anbefalinger, men samtidig lurer du på hvorfor det er så store forskjeller i pris på glass hos de ulike aktørene. Er glass 1 og glass 2 det samme? Hvorfor er det så store variasjoner i glasspriser?


Glass koster hos oss fra 700 kr til 5867 kr per glass (i 2022). Hos andre aktører kan du noen ganger få glass inkludert i prisen av innfatning. Bør du ikke bare gå for det billigste?

Også et billig glass kan korrigere synet, men med et glass av bedre kvalitet kan du få skarpere bilde, på grunn av nyere og bedre teknologi. Dette oppnås blant annet ved at det i glass med høyere kvalitet har mindre forvrengninger i seg og dermed vil gi større felt i glasset med klart syn. Dette gjør seg spesielt gjeldene i glass som har flere styrker i seg, progressive eller ved høye styrker. Du kan få glass spesialdesignet for dine behov, enten det gjelder data, kjøring, avstand eller nærarbeid.


Et godt glass vil ikke kun korrigere, men være et produkt som er lett å pusse, ikke tiltrekker seg støv, ikke lett ripes opp og ikke gir ubehagelige reflekser. Her er det store forskjeller i kvaliteten av overflatebehandlinger, og derfor også ulik pris. Antirefleks, herding mot riper og antistatisk behandling er inkludert i overflatebehandlingen på våre beste glass.


Et godt glass vil altså korrigere og ha egenskaper som gjør det behagelig å bruke. I tillegg vil de beste glassene gi full beskyttelse mot UV-lys, selv i klare glass. Ikke bare skal UV-lys hindres fra å komme inn fra fremsiden av glasset, men et godt glass vil slippe UV-lys gjennom baksiden av glasset, slik at ikke UV-lyset bli reflektert inn i øyet fra baksiden. Man kan også velge beskyttelse mot blå-fiolett lys, i form av filter i glasset og i overflatebehandlingen.

De gode glassleverandørene driver stadig med forskning og innovativt ingeniørarbeid. De utvikler og forbedrer hele tiden sine produkter slik at kunden vil få en så god glassløsning som mulig tilpasset dem. Vi er i jevnlig kontakt med leverandørene våres og blir oppdatert på deres nyheter.


God optikk og gode overflatebehandlinger gir god kundetilfredshet. Derfor anbefaler vi og selger mest glass av beste kvalitet, fordi mange kunder ikke bare vil ha noe som fungerer, men noe som fungerer godt. Men hvis du som kunde vil ha en billigst mulig løsning, gir vi deg gjerne pris på en glassløsning uten de beste egenskapene. Det vil alltid være ditt valg!


Vi er her for deg! Lurer du på noe er det bare å spørre en av oss i butikk!

Ønsker du en time til synstest? Book time HER.


78 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page